Christian Mørks hyldest til sin fader

Det stod skrevet og vi fandt det i …………

programmet til Forestillingen “Teaterliv” produceret i samarbejde mellem Det Kgl. Teater og Scenario. Der var tale om en turné forestilling, der samtidig markerede Skuespiller Erik Mørk’s 40 års jubilæum i 1989. I programmet hylder sønnen, forfatter Christian Mørk, faderen med denne smukke tekst:

Det er uden tvivl den dramatiske Erik Mørk, publikum i almindelighed kender - men det vil sikkert komme som en overraskelse for de fleste - selv for dig - at du faktisk er den, der lettest kan få mig til at le - og du er samtidig den, der selv har sværest ved at holde op, når først "proppen er af".

Hvis man bare een gang har været udsat for et af dine humor-angreb, der efterlader ofret med smerter i lattermusklen, tårer i øjnene og gasblå i ansigtet, er man nødt til at revidere opfattelsen af den dystre scenefigur med kranium i højre hånd og et "Ak, Yorick - jeg kendte ham ..... " på læben.

Du er den største grinebider, jeg kender.
Jeg elsker dig. Christian

I øvrigt medvirkede Susse Wold i samme forestilling – Fru Wold levede papirløst med Erik Mørk i flere år og sammen fik de sønnen Christian Mørk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *